latinica  ћирилица
15/12/2017 |  14:58 | Autor: RTRS

Banjaluka: Vatrogasci prekrili dio SC "Nikola Tesla"

Banjalučki vatrogasci uspjeli su jutros da prekriju dio krova Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci u nastojanju da se otklone posljedice olujnog nevremena koje je zahvatilo ovaj grad u noći 11. na 12. decembar.
Banjaluka, vatrogasci - Foto: SRNA
Banjaluka, vatrogasciFoto: SRNA

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne jedinice Mladen Ćućun istakao je da je, uz pomoć specijalnih vatrogasnih vozila, uklonjeno na desetine metara kvadratnih lima koji su predstavljali opasnost, a dio odnesenog limenog krova vraćen je na krovnu konstrukciju, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Vraćanjem ovog lima uspjeli smo privremeno da prekrijemo dio objekta. I dalje ćemo biti na usluzi Studentskom centru ukoliko im bude potrebna naša pomoć, ali i svim građanima i svima kojima je potrebna pomoć na otklanjanju posljedica olujnog vjetra - rekao je Ćućun.

On je naglasio da je posljednjih nekoliko dana bilo 85 većih intervencija vatrogasne jedinice, čime su spriječene veće posljedice po život građana i njihovu imovinu.

- Naši vatrgasci daju sve od sebe da pomognu koliko mogu, ali zbog velikog broja poziva nekada nisu u mogućnosti da odmah odgovore na sve zahtjeve. Bez obzira na to, sigurno da ćemo izaći svaki poziv - zaključio je Ćućun.

Izvor: SRNA