latinica  ћирилица
15/12/2017 |  15:53 ⇒ 19:04 | Autor: RTRS

Skupština Zvornika o Nacrtu budžeta (VIDEO)

Odbornici Skupštine Grada Zvornika usvojili su Prijedlog odluke o visini naknade za predsjednike mjesnih zajednica za iduću godinu, ali i odluku o taksi prevozu na području grada. Јednoglasno, sa 28 glasova, usvojen je i Prijedlog odluke o Nacrtu budžeta za 2018. godinu u iznosu od 22 miliona i 100 hiljada maraka.
Zvornik - SO - Foto: RTRS
Zvornik - SOFoto: RTRS

Usvajanjem Prijedloga odluke o Nacrtu budžeta za narednu godinu zvornički odbornici su napravili važan korak. Planirani budžet veći je za 258 hiljada maraka u odnosu na ovogodišnji. 

"Ovaj budžet koji smo mi predvidjeli išao je u Ministarstvo finansija za dobijanje saglasnosti, dobili smo od njih saglasnost uz određene korekcije. To će biti ispoštovano amandmanima i uvrstiće se u prijedlog, rekao je Srđan Despić, v.d. načelnika Odjeljenja za finansije Zvornik. 

Primjedbi na Nacrt budžeta nije bilo. Prijedlog su podržali i odbornici opozicione Srpske demokratske stranke. 

 "Klub odbornika Srpske demokratske stranke jednostavno duži niz godina potenciramo na riješavanju nekih stvari u izbjegličkim mjesnim zajednicama i jednostavno lokalna zajednica je to uvažila", naveo je Bojan Lukić, odbornik SDS-a.

 Odbornici su usvojili i Prijedlog odluke o prihvatanju kreditnog zaduženja. 

"Donijeta je odluka o kreditnom zaduženju u iznosu od četiri miliona 350 hiljada maraka iz kojeg će se finansirati par projekata", rekao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

 Plan je da se kreditnim sredstvima iduće godine realizuje šest značajnih projekata na području Zvornika.