latinica  ћирилица
18/12/2017 |  16:04 ⇒ 19:22 | Autor: RTRS

I. Sarajevo: O problemima neadekvatnog smještaja Fakulteta fizičkog vaspitanja (VIDEO)

Iako ozbiljno razvijena i priznata visokoškolska ustanova, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i dalje se suočava sa problemom neadekvatnog smještaja u naselju Stambulčić, deset kilometara udaljenom od centra Pala.
I.Sarajevo, Fakultet fizičkog vaspitanja - Foto: RTRS
I.Sarajevo, Fakultet fizičkog vaspitanjaFoto: RTRS

Ovo pitanje bilo je jedna od tema današnjeg sastanka rukovodstva Grada Istočno Sarajevo sa dekanom fakulteta.

Godinama već traje priča o trajnom smještaju Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, koji je smješten u staroj austrougarskoj zgradi u Stambulčiću.

Postoje dvije opcije da bi se ovaj fakultet preselio u Pale, što bi u znatnoj mjeri olakšalo odvijanje nastave i njegov dalji razvoj.

Јedna je prostor nekadašnjeg studentskog centra na Koranu, danas slobodnog objekta.

- Informisani smo da tu postoje problemi zato što je taj objekat dugo vremena bio predmet stečajnog postupka, odnosno sudskog procesa između Olimpijskog centra i preduzeća UPI koje danas ne postoji.Mi se nadamo da će se taj pravno-formalni problem razriješiti i da će Vlada dodijeliti taj objekat fakultetu, kaže Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Druga opcija je sportsko-poslovni centar Peki, gdje je opština Pale dodijelila Univerzitetu 2.300 kvadratnih metara prostora.

- Sportska dvorana nije adekvatno za nas napravljena i trebalo bi se dosta novca uložiti, dodaje Borislav Cicović, dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta UIS-a.

Obje opcije su otvorene, istaknuto je nakon današnjeg sastanka na kojem je razgovarano i o učešću fakulteta u organizaciji EЈOF-a 2019. godine.