latinica  ћирилица
29/12/2017 |  09:31 | Autor: RTRS

Dramatične pobjede Bostona i Milvokija

U sinoćnim NBA mečevima pobjede su odnijeli domaći timovi poslije dramatičnih preoktera, a srpski internacionalci su prošli nezapaženo.
 - Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Milvoki je nadigrao Minesotu 102:96 a Nemanja Bjelica za sedam minuta igre nije imao nikakav statistički učinak. Košarkaši Orlanda savladali su Detroit na Floridi sa 102:89 time prekinuli seriju od devet uzastopnih poraza, a Boban Marjanović opet nije ulazio u igru.

Najdramatičnija završnica odigrana je u duelu Bostona i Hjustona, a razriješio ju je Al Hroford košem tri sekunde prije kraja za pobjedu Bostona sa 99:98.

Boston je predvodio Kajri Irving sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije, Tejtum je dodao 19 poena, a po 13 su ubacili Smart i Rozier.

U redovima Hjustona, Harden je bio najefikasniji sa 34 poena uz 10 asistencija i šest skokova. Gordon je ubacio 24 poena, a Ariza 11.

I duel Milvokija i Minesote je razriješen poslije obrta u trećem dijelu utakmice kada je domaća ekipa anulirala dvocifrenu prednost gostiju i odnijela pobjedu sa 102:96.

Najbolji u pobjedničkom timu bili su Erik Bledso sa 26 poena, šest asistencija i pet ukradenih lopti i Јanis Adetokunbo sa dabl-dabl učinkom od 22poena i 10 skokova. Pored njih, dvocifreni su bili i Kris Midlton i DŽon Henson, obojica sa po 14 poena.

U redovima Minesote, Tauns je imao 22 poena, Vigins 21, a Batler 20, uz sedam asistencija i pet skokova. Nemanja Bjelica sa sedam minuta na parketu nije imao nikakav učinak.

Milvoki je poslije ove pobjede peti na Istoku, a Minesota, koja je ovim porazom prekinula seriju od pet uzastopnih pobjeda, zauzima četvrtu poziciju na Zapadu.

San Antonio je bez problema savladao Njujork sa 119:107 vođstvom od samog početka meča koje su održavali od samog kraja.

Tim je predvodio Lamarkus Oldridž sa 25 poena, Pau Gasol je pružio sjajnu partiju sa 17 poena, 11 skokova i sedam asistencija, Anderson je dodao 16 poena i osam skokova, dok je Deni Grin ubacio 15 poena.

U redovima Niksa, Bizli je bio najbolji sa 23 poena i 12 skokova, po 18 su ubacili Porzingis i Li, a preostali dvocifreni bio je Kanter sa 12 poena, uz šest skokova.

Košarkaši Orlanda savladali su Detroit na Floridi sa 102:89 i time prekinuli seriju od devet uzastopnih poraza.

Orlando je u ovom meču igrao bez Nikole Vučevića, a Elfrid Pejton je bio najbolji sa 19 poena, osam skokova i isto toliko asistencija, Furnije je dodao 17 poena, a Bismark Bijombo uz 12 poena imao je i 13 skokova.

U redovima Detroita, u kome Boban Marjanović opet nije dobio priliku, Tobajas Heris je bio najefikasniji sa 21 poenom, Smit je imao 18, a Andre Dramond je upisao novi dvostruki dvocifren učinak sa 17 poena i 18 skokova.

U posljednjoj sinoćnoj utakmici Portland je nadigrao Filadelfiju sa 114:110, takođe u dramatičnom duelu koji je razriješen u finišu meča. Gosti su dobili prvu i treću četvrtinu a domaća ekipa je uspela da načini dva preokreta i u finišu odnese pobjedu.

Izvor: RTS