latinica  ћирилица
29/12/2017 |  12:06 ⇒ 12:09 | Autor: RTRS

Uhapšen bivši rukovodilac TE Kostolac

Osumnjičene policija tereti za krivična djela zloupotrebama ovlašćenja u privredi, u vezi sa javnom nabavkom, te položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprava.
Policija Srbije (Foto: mup.gov.rs, ilustracija) -
Policija Srbije (Foto: mup.gov.rs, ilustracija)

Policija je uhapsila Z.S. (49), bivšeg direktora površinskog kopa Drmno i još dvije osobe, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave.

Uhapšeni su i odgovorni auto-transportnog preduzeća "Stevanović" - M.S. (46) i rukovodilac u toj firmi Ј.S. (33). Krivična prijava podnijeta je protiv bivšeg rukovodioca površinskog kopa Drmno, zaposlenog u preduzeću "Stevanović" i pomoćnika odgovornog lica u TE Kostolac.

Osumnjičeni se terete da su, tokom 2015. i 2016. godine, u postupku javne nabavke usluga angažovanja pomoćne mehanizacije na sanaciji dijela unutrašnjeg odlagališta Drmna, vršili neosnovanu izmjenu konkursne dokumentacije i uvećavali potrebno angažovanje.

Po zaključenju ugovora, sačinjavali su falsifikovanu dokumentaciju u kojoj su prikazivali veći broj radnih sati od stvarno izvedenih. Navedene nezakonitosti, kako se sumnja, nisu bile evidentirane od strane nadzornog organa.

Na taj način, osumnjičeni su oštetili TE-KO Kostolac za više od 30 miliona dinara. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Agencije