latinica  ћирилица
29/12/2017 |  15:54 | Autor: RTRS

U Londonu uhapšeno više od 900 osoba

Tokom dvomjesečne akcije policije Londona pod nazivom "Zimske noći" uhapšeno je više od 900 osoba, dok je više od 350 komada oružja sklonjeno sa ulica britanske prijestonice, saopšteno je iz policije.
Britanska policija - Foto: AP
Britanska policijaFoto: AP

Operacija je sprovedena u 32 opštine u Londonu i podrazumijeva svakodnevne policijske aktivnosti, a usmjerena je na kažnjavanje zločina i antisocijalnog ponašanja tokom zimskog perioda.

"Operacija je sprovedena u 32 opštine Londona, koje su sarađivale, kako bi omogućile policiji da poveća obim rada u cilju održavanja javne bezbjednosti i kako bi se ulice i putevi učinili 'neprijateljskim' za kriminalce", izjavio je šef operacije Sajmon Mesindžer.

U saopštenju policije se navodi da su uhapšene ukupno 334 osobe, od čega je njih 106 uhapšeno zbog nelegalnog posjedovanja oružja, prenosi "Sputnjik".

Iz policije dodaju da je zaplijenjeno 278 noževa, 61 komad takozvanog ofanzivnog oružja, kao i 20 komada vatrenog oružja.

Britanska prijestonica je ove godine bila meta niza terorističkih napada, zbog čega je podignut nivo opreznosti širom Velike Britanije.

Izvor: SRNA