latinica  ћирилица
30/12/2017 |  21:34 | Autor: RTRS

Čelsi silan, Liverpul dovoljno dobar, Јunajted klizi na tabeli

Mančester junajted je pao na treće mesto na tabeli Premijer lige, pošto nije uspeo da pobedi, ali ni da postigne pogodak, protiv Sautemptona na Old Trafordu.
Engleska premijer liga (foto: www.footballgate.com) -
Engleska premijer liga (foto: www.footballgate.com)

Ono što je možda i veći problem u ovom momentu od trećeg remija u nizu za ekipu Žozea Morinja jeste ozbiljna povreda glave Romelua Lukakua.

Domaći tim je, prirodno, bio bolji rival i poništen mu je pogodak zbog ofsajda, a možda im i nije dosuđen jedanaesterac, ali utisak je da je Sautempton zaslužio bod na ovom susretu.

Prije nego što je iznesen sa terena sa maskom sa kiseonikom, Lukaku je propustio spektakularnu priliku na samom startu susreta, a dobru situaciju je imao i DŽesi Lingard, koji je upravo i najviše bio razočaran što posle igranja rukom Јošide u kaznenom prostoru nije dosuđen jedanaesterac.

Maurisio Pelegrino, trener ekipe sa juga Engleske, donio je neočekivanu odluku i sa gola je skloniio Frejzera Forstera, a na njegovo mjesto je stavio Aleksa Mekartija. Upravo je ovaj čuvar mreže dva puta sjajno intervenisao, poslije udaraca Huana Mate i Nemanje Matića.

Na drugom kraju, Vord-Prauz je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je sjajno reagovao i David De Hea.

Čelsi je sada drugi tim Premijer lige, pošto su "plavci" bili bolji od Stouka. To deluje kao ozbiljan eufemizam, pošto su šampioni Engleske ispratili ekipu Marka Hjuza sa pet golova u mreži. Strijelci su bili Ridiger, Zapakosta, Vilijan, Pedro i Drinkvoter.

Liverpul je slavio posle preokreta u meču sa Lesterom, a dva gola postigao je sjajni Salah.

Everton je izgubio prvi put posle dolaska na Gudison park menadžera Sema Alardajsa. Bolji od ekipe "Big Sema" bio je Bornmut sjajnog trenera Edija Haja (2:1).

Svonsi je konačno pobijedio, i to ekipu Votforda (2:1), koja je u jednom trenutku važila i za hit prvenstva Englese.

Ali tim koji to i dalje jeste, nevjerovatni Burnli, odigrao je meč bez golova sa Hadersfildom i i dalje se nalazi pri vrhu Premijer lige.

Izvor: RTS