latinica  ћирилица
31/12/2017 |  09:24 | Autor: RTRS

Skot: Zahtjev za diplomatski status Centru u Nišu "nije u redu"

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio da bi Srbija trebalo da bude "sumnjičava" povodom zahtjeva o dodjeli diplomatskog statusa Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu i ocijenio da takav zahtjev "nije u redu".

Skot je rekao da "buka oko tog centra dolazi od onih koji žele da vatrogasci obučeni za pružanje pomoći u vanrednim situacijama dobiju diplomatski i teritorijalni imunitet".

- To nije normalno. I mi i rukovodstvo Srbije bi trebalo da se zapitamo - zašto je to toliko važno za Moskvu i zašto to zahtijevaju. Šta mi kažemo? U vezi sa ovim Srbija bi trebalo da bude pažljiva i sumnjičava, jer taj zahtjev nije uredu - rekao je Skot za Blic.

On je poručio da će SAD nastaviti da budu sumnjičave i da se pitaju šta su krajnji ciljevi za eventualno davanje diplomatskog statusa tom centru.

Skot je istakao da "ne vidi zašto bi buduća vojska Kosova bila prijetnja veća nego vojske država u regionu", a na pitanje kada će Srbi prestati da se ljute na Amerikance američki ambasador je odgovorio da je to "pitanje za Srbe", a ne za njega.

Izvor: SRNA