latinica  ћирилица
31/12/2017 |  14:48 | Autor: RTRS

Ne vozite pod dejstvom alkohola!

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika apelovao je na sve vozače da ne upravljaju vozilima ako konzumiraju alkohol.
Milija Radović - Foto: SRNA
Milija RadovićFoto: SRNA

Radović je savjetovao vozačima da povratak kući planiraju taksijem ili nekom drugom vrstom prevoza ukoliko namjeravaju da konzumiraju alkohol.

- Ogroman je rizik sjesti za volan pod uticajem alkohola, pa makar to bile dvije-tri čašice pića, jer onda postoji velika vjerovatnoća da se desi saobraćajna nezgoda i da se veselje pretvori u nešto što niko ne bi želio - upozorio je Radović.

On je rekao Srni da od 15. decembra traje republička saobraćajno-preventivna kampanja "Proslavi odgovorno! Ako misliš piti, vozač nemoj biti".

Radović je podsjetio da će ova akcija trajati do 31. januara s ciljem da se ukaže na opasnosti kojima su izloženi vozači i pješaci, koji pod uticajem alkohola upravljaju vozilima ili se kreću kolovozom.

U realizaciju ove kampanje uključeni su Ministarstvo saobraćaja i veza i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez, 48 auto-moto društava i drugi.

Izvor: SRNA