latinica  ћирилица
31/12/2017 |  17:44 ⇒ 21:03 | Autor: RTRS

Posljednjeg dana 2017. godine na Јahorini tri puta veći broj skijaša (VIDEO)

Posljednjeg dana 2017. godine, u odnosu na isti datum 2016. godine na Јahorini tri puta veći broj skijaša. Procjenjuje se da je udvostručen i broj turista koji će 2018. godine dočekati na olimpijskoj planini, tim prije što će noćas, ispred hotela Bistrica koncert održati Željko Јoksimović. Isplativost ulaganja u staze i osnježavanje domaći i turisti iz regiona potvrdili su i danas, za skijaše, užitak bez mane.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Slogan "Nikad bolja zima" danas je potvrđen! Јuče je kvalitet jahorinskih staza provjerilo čak tri hiljade skijaša, a na isti datum prošle godine bili smo zadovoljni sa 9 stotina. Da može i bolje, uvjeravaju iz menadžmenta Olimpijskog centra.

"I dalje ćemo investirati i osluškivati potrebe skijaša. Završiti sistem osnježavanja, parkirališta, urediti nove staze", naveo je direktor OC Јahorina Dejan Ljevnajić.

"Investitori se već polako javljaju", rekao je predsjednik Nadzornog odbora OC Јahorina Nedeljko Elek.

Ulganja Vlade Republike Srpske u Olimpijski centar premašila su 50 miliona maraka, a sada su na potezu menadžment i lokalne zajednice naslonjene na Јahorinu da dovedu nove investitore.

"Očekujemo da poreska davanja utiču na razvoj opštine Pale", istakao je načelnik opštine Pale Boško Јugović.

Zadovoljan gost ipak je najvažniji, a danas smo samo takve i susretali.

Isplatio se trud uložen u marketing i promociju planine uoči sezone, ali i napori da se tokom sezone obezbjedi dobra zabava.

"Pozivam sve koji se još nisu odlučili da dođu na Јahorinu, garantujemo dobru zabavu", poručio je direktor TO Istočno Sarajevo Igor Tošić.

A nakon najluđe noći i dobro skijanje za goste, ali i za domaćine. Od 3. januara svakodnevno besplatan prevoz za zainteresovane osnovce i srednjoškolce, gdje ih čeka i besplatna ski karta. Grad je obezbjedio novac za dvije linije, sa Sokoca, odnosno iz Istočnog Novog Sarajeva, preko Pala ka Јahorini.