latinica  ћирилица
01/01/2018 |  14:00 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

Ulica otvorenog srca - pomoć najugroženijoj djeci (VIDEO/FOTO)

Tačno u podne, Ulicu otvorenog srca otvorio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je svima poželio sreću, uspjeh i zdravlje u 2018. godini.
Ulica otvorenog srca - Beograd - Foto: RTRS
Ulica otvorenog srca - BeogradFoto: RTRS

U Svetogorskoj ulici u Beogradu danas je otvorena tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" koja je okupila više hiljada Beograđana, prije svega mališana kojim je najviše i namijenjena.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je rekao da vjeruje da će Beograd i danas pokazati humanost jer je cijeli prihod od manifestacije namijenjen liječenju djece.

On je rekao da ga posebno raduje što su noćas, odmah nakon ponoći, u beogradskim porodilištima rođene četiri bebe.

"To govori koliko smo na dobrom putu da napravimo novi Beograd", dodao je on.

Ulica otvorenog srva (Foto: RTRS)

Na platou ispred "Ateljea 212" posjetioce manifestacije su pjesmom pozdravili mališani beogradskog hora "Čarolija", ali i njihovi roditelji okupljeni u hor, kao i Јana i Irina, srpske predstavnice na dječijoj Evroviziji 2017. godine.

Manifestaciji su prisustvovele mnoge javne ličnosti, među kojim je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Humanitarna manifestacija "Ulica otvorenog srca" ustanovljena je prije četiri decenije.

Ove godine "Ulica otvorenog srca" je posvećena projektu "Doktori klovnovi", koji je 2003. godine pokrenula organizacija "Most života", a zvanično ga je odobrilo Ministarstvo zdravlja Srbije.

Kupovinom i nošenjem "klovnovskog nosa", koje nose volonteri i humanitarni radnici, svako postaje dio humanitarne akcije i daje prilog za liječenje bolesnih mališana u zdravstvenim ustanovama u Beogradu.

Izvor: Srna