latinica  ћирилица
03/01/2018 |  17:27 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

BiH: Uhapšeno pet lica zbog krivičnih djela

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su pet lica na različitim lokacijama jer je provjerama utvrđeno da ih potražuju sudovi i policijske uprave u BiH zbog raznih krivičnih djela.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Pripadnici Јedinice granične policije Velika Kladuša su na Međunarodnom graničnom prelazu Hadžin Potok prilikom izlaska iz BiH uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali M. A. /24/ jer ga potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog teške tjelesne povrede. On je predat službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

Na prelazu Orašje prilikom izlaska iz BiH uhapšen je četrdesetosmogodišnji državljanin Hrvatske i BiH nakon što je utvrđeno da ga potražuje Ministarstvo umutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog nesavjesnog privrednog poslovanja, čijim službenicima je i predat.

Na prelazu Doljani prilikom ulaska u BiH je uhapšen državljanin Hrvatske i BiH čiji su inicijali V.D. /36/ kojeg potražuje Sud BiH zbog krivotvorenja novca. Ovo lice je predato službenicima Suda BiH.

Na Međunarodnom prelazu Gradiška je prilikom izlaska iz BiH uhapšen državljanin BiH čiji su inicijali K.D. /56/ za kojeg je utvrđeno da ga potražuje Policijska uprava Gradiška zbog krađe, te je predat službenicima ove uprave.

Pripadnici Granične policije Zvornik otkrili su državljanina BiH čiji su inicijali A. P. /22/ u pokušaju ilegalnog prelaska granice van graničnog prelaza.

Dodatnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske zbog prevare, zbog čega je uhapšen i predat na dalje postupanje pripadnicima MUP-a Srpske.

Pripadnici Granične policije na Aerodromu Sarajevo su na letu iz Istanbula odbili ulazak u BiH za petoro državljana Turske zbog davanja lažnih podataka o pravu na ulazak u BiH.

Stranim državljanima uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH, te su narednim letom vraćeni u Istanbul.

Izvor: SRNA