latinica  ћирилица
04/01/2018 |  10:35 | Autor: RTRS

Torino nije otpustio trenera usred sezone punih šest godina

Informacije italijanskih medija da je Siniša Mihajlović iza ponoći dobio otkaz u Torinu, poslije eliminacije iz Kupa Italije porazom od gradskog rivala Јuventusa (2:0), treba da dobiju potvrdu tokom dana iz samog kluba, u kome se nešto slično nije dogodilo šest godina.
Siniša Mihajlović (foto: solocalcio.se) -
Siniša Mihajlović (foto: solocalcio.se)

Naime, prvi čovjek "granate" Urbano Kairo je posljednji put 2011. smijenio trenera usred sezone, kada je Franko Lerda otpušten, a na njegovo mjesto doveden Đuzepe Papadopulo. Ta promjena je trajala samo 11 dana, pa je Lerda vraćen na poziciju šefa stručnog štaba, a onda iznova otpušten na kraju sezone, jer nije uspio da se domogne plej-ofa u Seriji B.

Ako se informacije o Mihinom otkazu pokažu kao istinite, a njegova ekipa je ostvarila samo tri pobjede u posljednjih 17 takmičarskih nastupa, uz osam remija i pet poraza, favorit za njegovog nasljednika je Valter Macari, javljaju italijanski mediji.

Bivši strateg Napolija bi morao brzo da preuzme ekipu Torina, jer trener podmlatka Federiko Kopiteli nema UEFA Pro licencu, pa ne bi mogao da vodi tim u subotnjem duelu sa Bolonjom.

Izvor: Blic