latinica  ћирилица
04/01/2018 |  13:17 | Autor: RTRS

Sofrenić nije došao na nastavak suđenja

Funkcioner SDS-a iz Bijeljine Milorad Sofrenić nije se danas pojavio pred Osnovnim sudom u ovom gradu na nastavku suđenja za krivično djelo podmićivanja pri izborima i glasanju za koje je optužen nakon lokalnih izbora 2016. godine.
Milorad Sofrenić - Foto: RTRS
Milorad SofrenićFoto: RTRS

Njegov branilac Veselin Londrović rekao je na ročištu da je Sofrenić na odmoru, a novo ročište zakazano je za 19. januar.

Sudija Marinko Sladić konstatovao je da su ročištu pristupila još dva od četiri pozvana svjedoka tužilaštva, te da Sudska policija nije pronašla dvije žene koje su trebale da svjedoče, jer borave u Njemačkoj i Austriji.

Sladić je najavio da će na narednom ročištu u ovom suđenju koje traje od februara prošle godine biti završeno izvođenje svjedoka i materijalnih dokaza tužioca, a u nastavku će dokaze iznositi Sofrenićeva odbrana.

Tužilac Muriz Šabić rekao je Srni da će u završnoj riječi predložiti kaznu, dodajući da je zaprijećena kazna u ovom slučaju novčana ili tri godine zatvora.

Sofrenića optužnica tereti da je na lokalnim izborima vrbovao Rome u Bijeljini da glasaju za kandidata za gradonačelnika Miću Mićića i stranačkog kandidata Tomicu Stojanovića, obećavši im zauzvrat pakete humanitarne pomoći.

Izvor: SRNA