latinica  ћирилица
04/01/2018 |  22:20 | Autor: RTRS

Napravili ostrvo da bi nesmetano uživali u pivu

Sedmorica Novozelanđana sa poluostrva Koromandel, na sjeveru te ostrvske države, poželjela je da pije napolju, a da pritom izbjegne da ih policija kazni zbog toga.
Napravili sopstveno ostrvo da bi zaobišli zabranu alkohola (Foto: http://www.smh.com.au) -
Napravili sopstveno ostrvo da bi zaobišli zabranu alkohola (Foto: http://www.smh.com.au)

Na tom poluostrvu ispijanje alkohola na javnim mjestima je zabranjeno tokom novogodišnjih praznika, u periodu od 23. decembra do 6. januara. Sedmoro ljudi je, međutim, pronašlo način kako da izbjegne zabranu.

Oni su napravili malo ostrvo usred zaliva Tairua da bi mogli da piju za praznik. Iskoristili su mirno more i lopatama iskopali dovoljno blata da naprave ostrvce dovoljno veliko da se na njemu svi smjeste.

Saopšila su, u šali, da se nalaze u "međunarodnim vodama", što ih čini izuzetima od zabrane na kopnu. Na svojoj "slobodnoj teritoriji" su postavili sto i donijeli rashlađeno piće, uz koje su kasnije posmatrali novogodišnji vatromet.

Njihov potez oduševio je javnost na Novom Zelandu. Lokalni policijski inspektor DŽon Keli ovaj potez je nazvao "kreativnim razmišljanjem".

"Da sam znao za ovo i sam bi im se najvjerovatnije pridružio", dodao je on.

Policija nije ometala "izgrednike", koji bi, da nisu bili toliko kreativni, na kopnu za ovaj prekršaj platili kaznu od 250 dolara.

Izvor: Agencije