latinica  ћирилица
06/01/2018 |  17:03 ⇒ 07/01/2018 | 11:02 | Autor: RTRS

Vladika Јefrem služio večernje bogosluženje u Hramu Hrista Spasitelja (FOTO/VIDEO)

Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Јefrem služio je večeras, na Badnje veče, u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci večernje bogosluženje. Bogosluženju su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.
Badnje veče u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci - Foto: RTRS
Badnje veče u Hramu Hrista Spasitelja u BanjaluciFoto: RTRS

Episkop Јefrem je poželio vjernicima srećno Badnje veče i sutrašnji Božić, rekavši da je ovo praznik porodice te da radošću treba da ispunimo svoje srce i domove.

Episkop Јefrem u besjedi je poručio da više pažnje posvetimo potomstvu i da se podsjetimo pomalo zaboravljenog Božijeg blagoslova koji glasi- rađajte se i množite, napunite zemlju i vladajte njome.

Episkop Јefrem (Foto: RTRS)

Liturgiji su prisustvovali i zvaničnici Srpske koji su svim vjernicima čestitali Badnje veče i Božić sa željom da ga proslave u miru i porodičnoj sreći.

- Želim svima koji u Srpskoj proslavljaju Božić da praznik provedu u miru sa porodicom, da budu okupljeni i jedinstveni i da u tom okupljanju i jedinstvu dočekamo i Dan Republike Srpske i zajedno još jednom pokažemo da smo kao narod okupljeni oko istinskih vrijednosti, posvećeni Republici Srpskoj kao ideji slobode koju baštinimo već nekoliko decenija - poručio je Dodik.

Dodik i Ivanić na večernjem bogosluženju u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci (Foto: RTRS)

Srećan Božić svim građanima u Srpskoj i BiH, koji proslavljaju ovaj praznik, poželio je i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

- Mir Božiji, Hrisos se rodi! Svim građanima želim puno sreće i zdravlja, porodičnog zadovoljstva i da ova godina koja dolazi bude puno bolja od ove koja odlazi - poželio je Ivanić.

Da svi građani Srpske ovaj dan proslave u miru, blagostanju i u krugu porodice poželjela je predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović koja je prisustvovala večernjem bogosluženju, osveštanju i paljenju badnjaka u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u banjalučkom naselju Paprikovac.

Željka Cvijanović na večernjem bogosluženju u Hramu Sveti Georgije (Foto: SRNA)

- Svim građanima srećno Badnje veče i Božić, kao i Dan Republike Srpske. Želim da poručim da je Republika Srpska politički stabilna, da institucije rade svoj posao i da u ekonomskom smislu svakog dana napredujemo, a sigurna sam da su pred nama dobre perspektive - poručila je premijerka.

Nakon službe, u porti hrama Svete Trojice, uz prisustvo brojnih vjernika, obavljeno je nalaganje badnjaka.

Banjaluka- nalaganje badnjaka (Foto: RTRS)

Radost Božića prenijela se i u domove vjernika. Mnogi od njih će i u ponoć prisustvovati liturgiji i tako dočekati najradosniji praznik- Božić.