latinica  ћирилица
10/01/2018 |  14:01 | Autor: RTRS

Talić: Saradnja sa ansamblom "Bistrik" bila bi značajna

Saradnja mladih muzičara iz Banjaluke sa poznatim ansamblima Srbije, kao što je "Bistrik", bila bi od izuzetne važnosti za razvoj kulture u gradu na Vrbasu, izjavio je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić.
Zoran Talić i Biljana Krstić - Foto: SRNA
Zoran Talić i Biljana KrstićFoto: SRNA

Talić je nakon sastanka sa poznatom srpskom vokalnom umjetnicom Biljom Krstić rekao novinarima da Krstićeva sa svojim Ansamblom "Bistrik" njeguje izvorno muzičko blago Srba.

"Od velike koristi za našu djecu, ali i kulturu ovog grada, bilo bi da povežemo mlade muzičare, pa i učenike banjalučke Muzike škole sa ovakvim ansamblima, te da im omogućimo da budu dio njihovih izuzetnih vokalnih radionica", naveo je Talić.

On je istakao da, u periodu kada je Banjaluka kandidat za Evropsku prijestonicu kulture, Gradska uprava postavlja sebi zadatak da radi aktivnije na promovisanju muzičkih potencijala ovog grada.

Talić je zahvalio Krstićevoj i njenom Ansamblu "Bistrik" što su veličanstvenim koncertom uveličali proslavu povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike.

Krstićeva je izrazila zadovoljstvo jer nju i njen ansambl Banjalučani uvijek dočekuju kao drage goste, te dodala da su otvoreni za saradnju i jače uvezivanje muzičara Srpske i Srbije.

Ona je rekla da se nada da će ansambli koji njeguju izvorno muzičko blago imati veću podršku medija, ali i veće priznanje u svojoj matici, nego u inostranstvu.

Izvor: SRNA