latinica  ћирилица
12/01/2018 |  13:01 | Autor: RTRS

Objavljena preliminarna rang-lista stipendista u inostranstvu

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas preliminarnu rang-listu stipendista prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu, prema kojoj će biti dodijeljeno 50 stipendija, za šta je budžetom Srpske planirana ukupno 191.000 KM.
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike SrpskeFoto: RTRS

Komisija za dodjelu stipendija predložila je da se studentima prvog cilusa studija u inostranstvu dodijele 22 stipendije, studentima drugog ciklusa studija pet stipendija i studentima trećeg ciklusa studija 23 stipendije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Studenti koji su konkurisali za stipendiju Ministarstva i ispunjavaju uslove konkursa, a dodijeljena im je stipendija od drugog javnog izvora stipendiranja, imaju mogućnost da se opredijele za jednu stipendiju i to u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste.

Student koji se odluči za stipendiju Ministarstva potrebno je da dostavi uvjerenje/rješenje/potvrdu od drugog davaoca da se odriče stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja.

Ukoliko Ministarstvo naknadno ustanovi da se student nije odrekao stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja, isplata stipendije biće mu obustavljena.

Na javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu za 2017. godinu prijavila su se 94 studenta, a uslove su ispunila 44 studenta.

Podnosioci prijava imaju pravo prigovora na ovu listu u roku od osam dana od dana njenog objavljivanja, odnosno do 20. januara 2018. godine.

Preliminarna rang-lista stipendista dostupna je na internet sajtu Vlade Republike Srpske, odnosno na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Izvor: SRNA