X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
12/01/2018 |  21:17 | Izvor: RTRS

U Turskoj uhapšen novi osumnjičeni za ubistvo ruskog ambasadora

Turska policija uhapsila je još jednu osobu osumnjičenu za ubistvo ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova, saopštila je agencija Anadolija, pozivajući se na Upravu policije Ankare. To je drugi osumnjičeni koji je uhapšen u protekla 24 sata.
Ubistvo Ruskog ambasadora u Turskoj (foto: AP Photo/Burhan Ozbilici) - Foto: AP
Ubistvo Ruskog ambasadora u Turskoj (foto: AP Photo/Burhan Ozbilici)Foto: AP

Saopšteno je da je za ubistvo ambasadora uhapšen bivši saradnik Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije Turske. Odlukom suda državljaninu Turske s inicijalima H. K. određen je pritvor. On je optužen za „učešće u organizovanju ubistva s predumišljajem“. 

Ranije je zbog sumnje da su umiješani u ubistvo Karlova u Turskoj uhapšeno šestoro ljudi. Među njima su tri bivša policajca, šef izdavačke grupe „Guru medija“ Hajredin Ajdinbaš i organizator foto-izložbe na kojoj je ubijen ambasador Mustafa Timur Ozkan. 

U četvrtak su turski mediji saopštili da je uhapšen osumnjičeni V. K. A, koji je, prema navodima izvora, član organizacije opozicionog islamskog propovjednika Fetulaha Gulena i koji bi mogao da ima ključnu ulogu u organizovanju ubistva ruskog diplomate. 

Karlov je ubijen 19. septembra 2016. godine na otvaranju izložbe „Rusija od Kalinjingrada do Kamčatke očima putnika“ u Ankari. Turske vlasti su saopštile da je ubistvo počinio Mevlut Altintaš, kog su likvidirale snage bezbjednosti.

Izvor: Sputnjik