latinica  ћирилица
16/01/2018 |  21:53 ⇒ 17/01/2018 | 13:31 | Autor: RTRS

Himki savladao Zvezdu u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su novi poraz u elitnom takmičenju, pošto su u meču 18. kola Evrolige na svom terenu poraženi od ruskog Himkija.

Crvena zvezda je poražena na svom terenu od Himkija sa 79:70.

Crveno-bijeli su loše otvorili tri od četiri četvrtine, Aleksej Šved je u drugom poluvremenu počeo da pogađa gotovo sve, a Zvezda je u posljednjem periodu pala.

Sve je riješeno na minut i po do kraja kada je Branko Lazić na Švedu napravio nesportsku ličnu grešku poslije koje je plej ruske ekipe pogodio bacanja, a odmah zatim i trojku.

Najbolji strijelac je bio Aleksej Šved sa 29 poena i pet trojki od kojih je dvije najbitnije pogodio u finišu meča. Imao je još četiri asistencije i pet skokova.

DŽejms Anderson je ubacio 14 koševa, ali je posebno važan u finišu bio Tajler Hanikat koji je u nekoliko situacija pronašao rupe u odbrani crveno-bijelih i sa samo četiri poena dosta doprinio pobjedi Himkija.

U Zvezdi je najbolju partiju od dolaska odigrao Tejlor Ročesti sa 27 poena, devet skokova i sedam asistencija. Nemanja Dangubić je odigrao fantastično sa 20 poena, ali to nije bilo dovoljno. Feldin je imao 13.

Iako je prije utakmice fokus bio usmjeren ka Švedu kao najboljem strijelcu Evrolige, prije svega Dangubić, a onda i Ročesti potpuno su "ukrali šou" fantastičnom Rusu.

Međutim, odlične partije Ročestija i Dangubića nisu bile dovoljne da se zaustavi razigrana ekipa predvođena Švedom i Stefanom Markovićem.

Sljedeći meč crveno-beli igraju već u četvrtak u Tel Avivu protiv Makabija.

Izvor: Agencije