latinica  ћирилица
17/01/2018 |  17:15 ⇒ 21:36 | Autor: RTRS

Otvorena mogućnost održavanja trke Svjetskog kupa na Јahorini

Menadžment Olimpijskog centra "Јahorina" razgovarao je sa predstavnicima Svjetske skijaške federacije i organizatorima Svjetskog kupa o uvrštavanju ski-centra Јahorina u program FIS-a i mogućnosti održavanja trke Svjetskog kupa na Јahorini.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

Tokom razgovora proteklog vikenda u ski-centru u Vengenu dogovoreno je da Olimpijski centar "Јahorina" podnese kandidaturu, što otvara mogućnost održavanja trke Svjetskog kupa na novouređenim stazama Јahorine.

Direktor ski-centra u švajcarskom Vengenu Marko Lugen ukazao je na činjenicu da se broj skijaša u svijetu i njihovom ski-centru od 2008. godine smanjuje.

Za razliku od njih, ovogodišnji izvanredni rezultati Olimpijskog centra "Јahorina" i rekordnih 55.000 skijaša samo do 17. januara, što je dvostruko više u odnosu na 2016. godinu, još su značajniji.

"Јahorina je sigurno destinacija koju treba posjetiti u narednom periodu s obzirom na odlično uređene staze, ali i brojne sadržaje i popuste", poručuju iz Olimpijskog centra "Јahorina".

Povodom obilježavanja Svjetskog dana snijega, sutra je za najmlađe posjetioce pripremljen popust od 50 odsto na poludnevne i dnevne ski-karte, kao i besplatno korištenje ski-vrtića "Poljice" i ski-poligona "Bistrica".

Osim toga, od sutra do 21. januara, kada je prvi od tri top-ski vikenda ove sezone, Olimpijski centar odobrava popust svim posjetiocima Јahorine od 20 odsto na sve ski-karte koje se kupe i koriste u tom terminu.

Nakon ovog termina, akcija top-ski vikenda i 20 odsto popusta na sve ski- karte biće i u terminima od 22. do 25. februara i od 1. do 4. marta.

U subotu i nedjelju, 20. i 21. januara, na Јahorini će biti održano međunarodno takmičenje u alpskim disciplinama FIS KUP "Јahorina 2018". Takmičenje u disciplinama slalom i veleslalom biće održano na stazi Prača - Skočine.

FIS KUP "Јahorina 2018" ujedno je i jedna od testnih trka za EЈOF 2019. godine, navodi se u saopštenju Olimpijskog centra "Јahorina".

Izvor: SRNA