latinica  ћирилица
22/01/2018 |  07:40 ⇒ 14:03 | Autor: RTRS

Danas prvi rezultati istrage o ubistvu Ivanovića; Automobil ilegalno prebačen na KiM?

Danas bi trebalo da budu objavljeni prvi rezultati istrage o ubistvu lidera građanske inicijative "Sloboda- demokratija- pravda" Olivera Ivanovića, najavio je prištinski tužilac, Šućri Sulja.

On je rekao da se intenzivno radi na istrazi ubistva i da će saopštiti informacije u vezi sa snimcima bezbjednosnih kamera, pregledom vozila i forenzičkim izveštajem, kao i izjave svjedoka.

Večernje novosti pišu da se u istrazi trenutno utvrđuje kako je automobil, za koji se sumnja da je korišćen u likvidaciji Ivanovića, dospio na Kosmet, te da je prema prvim indicijama to bilo urađeno na ilegalan način.

Automobil opel astra nađen je spaljen ubrzo poslije ubistva, tri ulice dalje od mjesta zločina. Prema informacijama Večernjih novosti, prve analize sakupljenih podataka iz Ivanovićevih kompjutera i mobilnih telefona ne daju opipljiv trag koji bi vodio do počinioca zločina.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u utorak, 16. januara, ispred sjedišta stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Policija samoproglašenog Kosova ponudila je 10.000 evra za informacije o ubistvu, a zvanični Beograd zatražio je da organi Srbije učestvuje u istrazi.