latinica  ћирилица
22/01/2018 |  11:14 | Autor: RTRS

Govedarica: Prave se spiskovi nepodobnih Srba

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da ima saznanja da se u Republici Srpskoj prave, kako kaže, određeni spiskovi nepodobnih Srba.
Vukota Govedarica - Foto: RTRS
Vukota GovedaricaFoto: RTRS

- U pitanju su ljudi koji dolaze iz sfere politike pod broj jedan, pod broj dva u pitanju su ugledni građani koji ne podržavaju politiku SNSD-a i pod broj tri na spiskovima će biti targetirani aktivisti opozicionih političkih partija - tvrdi Govedarica.

On je za sarajevski portal Vijesti naveo da je poslije završenih lokalnih izbora 2016. godine, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, između ostalog, rekao da ta politička organizacija "priprema 'crnu knjigu' u kojoj će se naći mnoga imena iz opozicionih političkih partija, ali isto tako i neka imena njegove političke partije koja su iznevjerila njegova očekivanja".

- Već tada je bilo jasno da Dodik ima namjeru da se obračunava na jedan više nego grub politički način sa svojim političkim neistomišljenicima - rekao je Govedarica i dodao da je Dodik tada saopštio javnosti da će "tu vrstu borbe voditi iz institucija sistema".

Predsjednik SDS-a smatra da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske poluga sa kojom on želi da se obračunava sa političkim neistomišljenicima, te da je tada postalo jasno u kojem pravcu će to ići.

- Prema tome, definitivno je u pitanju jedan novi pristup prema opozicionim političkim partijama, a to znači da su vidljive dvije stvari - stvaranje pritiska na političke protivnike od režima i sa druge strane izazivanje straha kod svakog običnog čovjeka u Republici Srpskoj - mišljenja je Govedarica.

Izvor: SRNA