latinica  ћирилица
22/01/2018 |  16:16 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Stefanović: U istragu svi moraju da se uknjuče

Ministarstvo pravde samoproglašenog Kosova, posredstvom EULEKS-a obavijestilo je Beograd da je spremno da organima Srbije pruži sve podatke o ubistvu, kako bi se istraga sprovela koordinisano.
Nebojša Stefanović (Foto:http:nebojsastefanovic.rs) -
Nebojša Stefanović (Foto:http:nebojsastefanovic.rs)

Ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Čepurin, koji se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zatražio je učešće srpskih organa u istrazi. Ranije tokom dana ministar unutrašnjih poslova Srbije, izrazio je sumnju da prištinske institucije nešto kriju od Srbije, pozvao ih na razmjenu informacija, ali i na aktivnije učešće međunarodnih institucija u južnoj srpskoj pokrajini na istrazi ubistva.

"Kako je moguće da se EULEKS ne uključuje u istragu, kako je moguće da je na početku izašao na teren, pa odlučio da se ne uključuje u istragu?! Kako je to moguće i zašto? Mi insistiramo na tim informacijama i podacima. Kao što ste vidjeli, predstavnici prištinskih organa su rekli da Srbija ne može da bude dio istrage. Pa sa kim onda da dijelimo podatke, neće oni, neće EULEKS, neće UNMIK, sa kim onda da dijelimo podatke? Sa Australijom", komentariše Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije.