latinica  ћирилица
24/01/2018 |  20:31 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

Odgođena sjednica Savjeta ministara za narednu sedmicu

Sjednica Savjeta ministara koja je trebalo da bude održana sutra, odgođena je za narednu sedmicu, saopšteno je iz Savjeta ministara.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Sjednica je odgođena zbog učešća predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića na posebnoj sesiji pod nazivom "Ubrzanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana" u okviru godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, te opravdanog odsustva nekoliko ministara.

Na internet sajtu Savjeta ministara navedeno je da bi sjednica trebalo da bude održana u utorak, 30. januara u 11.00 časova.

Savjet ministara trebalo bi da na toj sjednici razmatra Informaciju o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi sa upravljanjem procesom evropskih integracija.

Na dnevnom redu je i informacija o ekonomskim trendovima za BiH za period januar-septembar 2017. godine.

Pred ministrima će se naći Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama.

Biće riječi i o Nacrtu odluke o ratifikaciji Sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva nacionalne odbrane Kine o vojnoj pomoći za BiH.

Savjet ministara razmotriće informaciju o aktivnostima na uspostavljanju poljoprivrednog informacionog sistema u BiH i komponentama sistema, te Informaciju o unapređenju Registra poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata u BiH.

Na dnevnom redu biće i Informacija o potrebi formiranja interresorne radne grupe za izradu novog zakona o zaštiti ličnih podataka.

Pred ministrima će se naći novi tekst Prijedloga revidiranog okvirnog dokumenta - Strategija razvoja nauke u BiH za period 2017-2022. godina.

Biće riječi i o pregledu aktivnosti donatora u 2016. godini.

Izvor: Srna