latinica  ћирилица
02/02/2018 |  15:34 | Autor: RTRS

Priština nije dostavila nijednu traženu informaciju

Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu do danas nije dostavljena nijedna tražena informacija u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, pa čak ni zapisnik sa uviđaja, što govori o tome koliko je iskrena želja nadležnih organa samoproglašenog Kosova za saradnju sa institucijama Srbije, rekla je ministarka pravde Srbije Nela Kuburović.

- U odgovoru na zamolnicu iz Beograda, koji je Ministarstvo pravde Srbije dobilo, prištinski organi su naveli da su spremni na saradnju i da će zapisnik o uviđaju dostaviti u najkraćem roku. Toliko o njihovoj iskrenoj saradnji - rekla je Kuburovićeva povodom izjave prištinskog tužioca Aleksandra Ljumezija da Srbija ne sarađuje u otkrivanju počinioca ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Ona je podsjetila da je prošlo više od dvije sedmice od ubistva Ivanovića.

- Kada srpsko Tužilaštvo prikupi tražene podatke, oni će biti prosleđeni nadležnim organima samoproglašenog Kosova - rekla je Kuburovićeva.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici. Srbija je ubistvo okvalifikovala kao teroristički akt i zatražila da njene institucije budu uključene u istragu.

Izvor: SRNA