latinica  ћирилица
06/02/2018 |  12:50 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Potrebna pomoć za liječenje Anastasije Kokoruš

Јedanaestogodišnjoj Anastasiji Kokoruš iz Dervente, koja od pete godine boluje od mišićne distrofije, potrebno je 30.000 evra za liječenje u Novom Sadu.
Јedanaestogodišnja Anastasija Kokoruš iz Dervente - Foto: SRNA
Јedanaestogodišnja Anastasija Kokoruš iz DerventeFoto: SRNA

Mogućnost za Anastasijino izlječenje je transplantacija matičnih ćelija koje su roditelji Živana i Milan sačuvali od drugog djeteta koje su dobili prije pet mjeseci, a koje odgovaraju djevojčici.

Živana kaže da je termin za transplantaciju zakazan 15. februara u Klinici "Ortom" u Novom Sadu.

"To je prvi od ukupno tri termina koja moramo proći. Sve intervencije moraju biti urađene u roku od stotinu dana, a svaka transplantacija će koštati između 7.500 i 10.000 evra. Nemamo mogućnost da sve platimo, jer sam i ja oboljela od epilepsije. Rađajući drugo dijete, rizikovala sam vlastiti život, ali željela sam da pomognem svojoj kćerkici. Potrebna je pomoć svih dobrih ljudi", kaže Živana.

Uplate se mogu vršiti na žiro račun 5550088150668872 koji je kod Nove banke otvoren na ime Živana Kokoruš. Moguće su i uplate iz inostranstva.

Roditelji ističu da su od lokalne zajednice dobili pomoć za alternativni smještaj u kojem borave, a Kolo srpskih sestara "Carica Milica" im je, uz pomoć humanih ljudi, novčano pomogla da sačuvaju matične ćelije.

Izvor: SRNA