latinica  ћирилица
08/02/2018 |  08:45 | Autor: RTRS

Pada optužnica za ubistvo Stambolića i pokušaj ubistva Draškovića!?

Apelacioni sud ukinuo rješenje Specijalnog suda Srbije kojim je odbijen zahtjev odbrane za novo suđenje za ubistvo Ivana Stamobilića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića.
Učesnici atentata na Draškovića oslobođeni optužbi - Foto: ilustracija
Učesnici atentata na Draškovića oslobođeni optužbiFoto: ilustracija

Iz Apelacionog suda Srbije saopšteno je da je, u žalbi odbrane koja je prihvaćena, dostavljen originalni ljekarski dokument koji nije bio poznat u vrijeme su]enja, a koji će morati da bude razmotren pri novom odlučivanju.

Po navodima advokata odbrane, na rukavici, za koju se pretpostavlja da je koristio atentator na Draškovića u Budvi 2000, izolovan je biološki trag nulte krvne grupe, dok Branko Berček koji je osuđen na 40. godina zatvora za to djelo, ima krvnu grupu AB.

"Apelacioni sud smatra da se zaključak Specijalnog suda od 30. novembra prošle godine ne može prihvatiti kao pravilan jer Specijalni sud "nije preduzeo ništa da proveri autentičnost dokaza već je ocijenio da je neovjerena fotokopija očigledno nepodoban dokaz", navodi se u zaključku Apelacionog suda.

Ukoliko bi bio prihvaćen zahtjev odbrane, to zbi načilo novo suđenje, ali bi se u tom postupku izvodili samo novi dokazi.

Izvor: B92