latinica  ћирилица
10/02/2018 |  15:32 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva u Vašingtonu afirmiše Republiku Srpsku

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac istakao je da prisustvo predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović na Molitvenom doručku u Vašingtonu predstavlja njen politički napor na afirmaciji interesa Srpske.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Košarac je naveo da Republika Srpska želi i ima šta da pokaže s obzirom na činjenicu da vodi politiku mira i stabilizacije, kao i integracije prema EU, da afirmiše svoj politički položaj na svakom mogućem međunarodnom skupu, a jedan od takvih je i Molitveni doručak.

Prema njegovim riječima, Cvijanovićeva ne prisustvuje Molitvenom doručku prvi put, već sedmi ili osmi, u različitim ulogama.

"Negaciju značaja prisutnosti Cvijanovićeve na tradicionalnom Molitvenom doručku želi da proizvede dio opozicionih medija u Srpskoj i dio sarajevskih medija s obzirom na to da se takva iformacija i odnos prema naporima Srpske, da bude vidljiva na međunarodnoj političkoj sceni, kreirao u dijelu političke javne scene bošnjačkih političkih organizacija, te jedne ambasade", smatra Košarac.

On je istakao da je ponašanje ambasadora BiH u SAD u Vašingtonu Harisa Hrle anomalija koja je prisutna u diplomatsko-konzularnim mrežama.

"Prema saznanjima kojima mi raspolažemo, nećemo zaboraviti činjenicu da je Hrle radio za muslimansku obavještajnu službu /AID/, koja prema našim procjenama i zbog ovakvog odnosa /ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana/ Mektića i sličnih, i dalje doživljava svoju afirmaciju u obavještajno-bezbjednosnoj zajednici u BiH", rekao je Košarac.

Izvor: SRNA