latinica  ћирилица
11/02/2018 |  12:44 ⇒ 12:47 | Autor: RTRS

Vučić: Ne brinem se zbog kampanje protiv mene u Hrvatskoj

Idem u Hrvatsku sa željom da učinimo nešto zajedno za budućnost, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će u Zagrebu razgovarati o bilateralnim odnosima, a to znači o pitanju granice, nestalih, odnosu prema Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji, te unapređenju ekonomskih odnosa.
Vučić: Ne sekiram se zbog kampanje protiv mene u Hrvatskoj -
Vučić: Ne sekiram se zbog kampanje protiv mene u Hrvatskoj

Mir i stabilnost je moja ključna poruka, ali Srbija neće biti slabija da bi neko drugi bio zadovoljan, poručio je predsjednik Srbije uoči zvanične posjete Zagrebu, koja je usijala atmosferu u Hrvatskoj do neuobičajenih razmjera.

"Ne brinem se zbog kampanje, koja se vodi u Hrvatskoj protiv mene, moj posao podrazumijeva da ne reagujem lično, već u interesu Srbije i njenih građana", naglasio je predsjednik.

Istakao je da se ne dodvorava ni građanima Srbije, pa svakako neće ni hrvatskom rukovodstvu, koje, prije svega premijer Andrej Plenković, najavljuje da želi i razgovor o ratnoj odšteti.

Najvažnije je, kaže, riješiti probleme koji opterećuju odnose, prije svega da se uradi nešto dobro za pripadnike dva naroda u Srbiji i u Hrvatskoj.

"Moj posao je snažna Srbija, a snažna Srbija ima dobre odnose sa susjedima i napredak ekonomije. Srbija će biti sve snažnija. Nikome zbog toga ne želim da se pravdam", rekao je Vučić.

Najavio je da će razgovarati sa predstavnicima SPC i Srba u Hrvatskoj, ali i, po prvi put, sa kardinalom Bozanićem.

Izvor: RTS