latinica  ћирилица
12/02/2018 |  10:55 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske uputili telegrame saučešća povodom nesreće u Rusiji

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu zbog avionske nesreće u kojoj je stradalo 65 putnika i šest članova posade.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

Dodik je naglasio da je sve u Republici Srpskoj duboko potresla strašna vijest o padu putničkog aviona nedaleko od Moskve, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

"Iako je teško naći riječi utjehe u trenucima kada izgubimo svoje najbliže, molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze našeg saosjećanja", naveo je Dodik.

Avion ruske kompanije "Saratov erlajnz" sa 65 putnika i šest članova posade srušio se juče neposredno nakon polijetanja sa Međunarodnog aerodroma "Domodedovo" u Moskvi.

Izvor iz ruskih Službi za vanredne situacije izjavio je za Interfaks da niko nije preživio pad letjelice.

Avion je bio na putu ka Orsku, gradu nedaleko od granice između Rusije i Kazahstana.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća premijeru Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu povodom avionske nesreće kod Moskve u kojoj je stradalo 65 putnika i šest članova posade.

"Sa tugom i žalošću sam primila vijest o tragičnoj avionskoj nesreći u kojoj je život izgubio veliki broj putnika i članova posade", navedeno je u telegramu.

Cvijanovićeva je u svoje i u ime Vlade Republike Srpske, te u ime građana Republike Srpske, uputila izraze najdubljeg saučešća Medvedevu, porodicama nastradalih i svim građanima Ruske Federacije.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegram saučešća ambasadoru Rusije u BiH Petru Ivancovu povodom avionske nesreće kod Moskve u kojoj je stradao veliki broj putnika i članova posade.

"Vaša Ekselencijo, molimo Vas da prenesete riječi iskrenog saučešća predsjedniku Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslavu Viktoroviču Volodinu, poslanicima u Federalnoj skupštini, ruskom narodu, a posebno porodicama stradalih u ovoj avionskoj nesreći", navedeno je u telegramu.

Čubrilović je u svoje i u ime Narodne skupštine Republike Srpske uputio Ivancovu izraze iskrenog žaljenja povodom tragične avionske nesreće u kojoj je stradao veliki broj putnika.