latinica  ћирилица
12/02/2018 |  14:55 ⇒ 19:18 | Autor: RTRS

Žunić: Mektić da se ne bavi temama koje ne razumije

Zamjenik šefa poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da bi Dragan Mektić trebalo da prestane da se bavi stvarima i temama koje uopšte ne razumije i koje su izvan njegovog kapaciteta, a da bi kao član Savjeta ministara mogao uraditi nešto da Savjet ministara ispuni svoje obećanje dato na donatorskoj konferenciji i uplati Srebrenici dva miliona KM, i tako pomogne svim građanima te opštine.
Igor Žunić - Foto: Screenshot/YouTube
Igor ŽunićFoto: Screenshot/YouTube

Žunić je podsjetio da su vlade Srpske i Srbije na donatorskoj konferenciji za Srebrenicu, održanoj još 2015. godine, obećale ukupno 13 miliona KM, "što je sve već realizovano ili je u fazi realizacije".

"S druge strane, Savjet ministara je tom prilikom obećao samo dva miliona KM, ali su i to potpuno blokirali poslije lokalnih izbora i poraza Ćamila Durakovića i pobjede Mladena Grujičića za načelnika opštine. To pokazuje da je i njihovo tadašnje obećanje bilo isključivo politički motivisano, a ne u interesu te lokalne zajednice i njenih građana", rekao je Žunić Srni.

On je dodao i da je "kao i većina građana Srpske ostao zgrožen Mektićevim riječima, ali i komentarima na račun Srbije, i to datim za jedan hrvatski medij".

"Moram reći i da smatram indikativnim da je Mektić ovakve poruke uputio kroz jedan hrvatski medij, i to neposredno pred posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Ne bi me iznenadilo da su motivi njegovih nalogodavaca, između ostalog, i dodatni pritisak na Vučića, Srbiju i srpski narod uopšte", zaključio je Žunić.

Izvor: SRNA