latinica  ћирилица
15/02/2018 |  13:19 ⇒ 13:24 | Autor: RTRS

Uspješna Srpska: Bijeljina ponovo u saobraćajnom kolapsu (FOTO)

Zbog izgradnje kanalizacije Bijeljina je, po ko zna koji put, ponovo u saobraćajnom kolapsu. Potpuno amatersko planiranje termina izvođenja radova dovelo je do toga da se grad, u kome je registrovano više od 40.000 automobila, pretvara u kaldrmisanu čaršiju, saopšteno je danas iz Uspješne Srpske.
Saobraćajni kolaps - Bijeljina -
Saobraćajni kolaps - Bijeljina

Naime, iako u dokumentaciji jasno stoji da „izgradnju kanalizacije prati i rekonstruisanje saobraćajnica i trotoara, te uređenje zelene površine i drvoreda", ulice u kojima su radovi završeni ostale su pune rupa i jedva prohodne, a posebno je alarmantno to što je već više od pola godine otežan pristup zdravstvenim ustanovama. Asfaltiranje se i dalje čeka, jer se u Gradskoj upravi kriju iza izgovora "neadekvatni vremenski uslovi", navodi se u saopštenju.

Kolaps u saobraćaju - Bijeljina

S obzirom da su planom predvidjeli da izvođač radova svoj dio posla završi onda kada se zbog hladnoće ne može asfaltirati, postavljamo pitanje, da li je saobraćajni kolaps do aprila, kada vremenski uslovi konačno dozvole radove na putnoj infrastrukturi, takođe dio tog plana?, pitaju iz Usjpješne Srpske.

Bijeljina - ulice

Uz to, pozivamo nadležne da regulišu i vrijeme izvođenja radova te da se, umjesto u toku dana, u vrijeme najveće gužve u saobraćaju, radovi izvode u noćnim časovima, kao što je to slučaj svugdje u svijetu. A o tome da projekat izgradnje kanalizacije ulazi u jedanaestu godinu, izlišno je i govoriti, zaključeno je u saopštenju Uspješne Srpske.