latinica  ћирилица
16/02/2018 |  13:23 ⇒ 13:33 | Autor: RTRS

MUP FBiH: Traže se počinioci incidenta na Ambasadi Srbije

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajeva rade na pronalasku počinioca incidenta u Ambasadi Srbije u Sarajevu na čijem je ulazu zalijepljen plakat sa nacrtanom mrtvačkom glavom i natpisom "četnici", kažu u MUP-u.
Plakat sa mrtvačkom glavom na zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu - Foto: SRNA
Plakat sa mrtvačkom glavom na zgradi Ambasade Srbije u SarajevuFoto: SRNA

Portparola MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija rekla je Srni da je operativni dežurni MUP-a Kantona Sarajevo juče obaviješten da je na ogradi, pored zgrade Ambasade, "okačen jedan transparent".

Prema njenim riječima, na lice mjesta upućena je patrola policijske stanice Centar koji su zatekli policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i obavili razgovor sa njim, a nakon toga obavijestili tužioca Kantonalnog tužilaštva.

Tužilac je naredio da se obavi uviđaj, a utvrđeno je da je na metalnoj kapiji ulaza u dvorište Ambasade zalijepljen papir na kome se nalazi slika i tekst.

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata lica zalijepila su u srijedu, 14. februara, naveče plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše "Četnici kostobacani".

Izvor: Srna