latinica  ћирилица
18/02/2018 |  15:38 | Autor: RTRS

Vasić: Sarajevski MUP da hitno ispita slučaj uvredljivog plakata na ambasadi Srbije

Potpredsjednik Srpske demokrastke stranke Kostadin Vasić rekao je danas Srni da SDS najoštrije osuđuje lijepljenje uvredljivog plakata sa mrtvačkom glavom na Ambasadu Srbije u Sarajevu i traži da MUP Kantona Sarajevo hitno ispita slučaj, pronađe počinioce i konačno ih kazni.
Kostadin Vasić - Foto: nezavisne novine
Kostadin VasićFoto: nezavisne novine

"Isto taka, pozivamo MUP Sarajevskog kantona da najoštrije osudi postrojavanje mladih dječaka koji su nosili ratnu zastavu takozvane Armije BiH, što smatramo da nije slučajno i predstavlja određenu poruku, kao i mrtvačka glava, Srbima koji žive i u Sarajevu i u Republici Srpskoj. Moramo konačno da prestanemo da šaljemo loše poruke za narod i građane i da zveckamo oružjem non-stop i prijetimo nekim ratnim zastavama", rekao je Vasić.

U MUP-u Sarajevskog kantona ni danas, tri dana nakon incidenta u kojem su nepoznata lica na Ambasadi Srbije u Sarajevu zalijepila plakat na kojem je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše "Četnici kostobacani", nisu saopštili više detalja o počiniocima ovog provokativnog akta.

Iz MUP-a Sarajevskog kantona danas je ponovljeno Srni da njihovi pripadnici sprovode aktivnosti na pronalaženju počinilaca.

Izvor: SRNA