latinica  ћирилица
19/02/2018 |  12:42 | Autor: RTRS

Produžen pritvor Milanu Maliću

Banjalučki Okružni sud produžio je pritvor Milanu Maliću /26/ iz Banjaluke, osumnjičenom za osam krivičnih djela, među kojima su i tri iznude.
Okružni sud Banjaluka - Foto: SRNA
Okružni sud BanjalukaFoto: SRNA

Malić je osumnjičen i za dva nanošenja teške tjelesne povrede, te za po jedno nanošenje tjelesne povrede, krađu i izazivanje opšte opasnosti.

Produženje pritvora po rješenju suda može trajati do izricanja pravosnažne presude, a najduže dvije godine od dana potvrđivanja optužnice, rečeno je Srni u banjalučkom Okružnom sudu.

u sudu kažu da će kontrola opravdanosti pritvora biti vršena po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru, a ako prvostepena presuda ne bude izrečena u zakonskom roku, pritvor će biti ukinut i optuženi pušten na slobodu.

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Malić je 17. novembra prošle godine oko 5.00 časova u Vilsonovoj ulici u banjalučkom naselju Obilićevo podmetnuo požar ispod automobila "mercedes" vlasništvo njegovog komšije Gorana Mirkovića /54/.

U požaru su oštećeni i automobili "mini-moris" i "seat" koji su bili parkirani uz "mercedes", kao i prozorsko staklo na stanu u zgradi ispred koje su bila parkirana vozila, čime je pričinjena materijalna šteta veća od 25.000 KM.

Izvor: SRNA