latinica  ћирилица
22/02/2018 |  15:33 | Autor: RTRS

Ignjatovićeva o plasmanu karijere: Ne krijem da sam željela više

Srpska skijašica Nevena Ignjatović rekla je da je željela da ostvari bolje rezultate na Zimskim olimpijskim igrama, ali da je zadovoljna postignutim.
Nevena Ignjatović (Foto: Fejsbuk) -
Nevena Ignjatović (Foto: Fejsbuk)

Ignjatovićeva je osvajanjem 14. mjesta u alpskoj kombinaciji u Pjongčangu ostvarila najbolji plasman Srbije na Zimskim olimpijskim igrama.

- Mnogo je brže nego na treningu. U redu je, ovo su ipak Olimpijske igre. Dugo je trajalo od dolaska na Igre do početka kombinacije. Ali 14. mjesto je super i doneijće mi bodove za Svjetski kup. Sad brže i bolje skijam nego na prethodnim takmičenjima i sve su mi veća očekivanja. Sveukupan utisak sa Igara je da je sve jako brzo prošlo. Neću da krijem da sam htjela više, ali i ovo je dobro - rekla je ona.

Ignjatovićeva je rekla i da je tenzija na Igrama veća nego na takmičenjima u Svjetskom kupu.

- Od Olimpijskih igara očekuješ mnogo, malo te stiska jer želiš mnogo i tek sad sam se malo opustila. Svjetski kup je drugačiji, na to sam se navikla, ovdje je tenzija prvelika, jer svi žele mnogo. Potrudila sam se maksimalno, sada idemo na još jedan olimpijski ciklus - navela je srpska skijašica.

Dodala je da se srpska ekipa lijepo provela u Pjongčangu i da je to bio "baš pravi tim", kao i da joj je žao što nema priliku da se više druži sa njima.

Ignjatović će 3. marta učestvovati na trci u Kran Montani.

- Trenutno sam 20. na listi, ne znam kako će biti poslije današnjeg preseka u kombinaciji - navela je Nevena.

Izvor: B92