latinica  ћирилица
22/02/2018 |  18:37 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Uspješno donatorsko veče za RK Borac (VIDEO, FOTO)

U Banjaluci je večeras održano donatorsko veče za Rukometni klub Borac.
Zajedno za Borac -
Zajedno za Borac

Kompletan politički i republički vrh Srpske, ali i brojne zvanice iz društveno - političkog, kulturnog i sportskog života učestvovale su u donatorskoj večeri sa željom da pomognu Rukometnom klubu Borac.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uvjeren je da će ovo donatorsko veče doprinijeti klubu da se riješi prethodnih dugovanja i stvori neophodne pretpostavke za osvajanje prvenstava na lokalnom i regionalnom nivou.

Dodik je istakao da Borac zaslužuje pažnju lokalne zajednice i Republike Srpske, jer je riječ o klubu sa bogatom tradicijom i osvojenim najvišim evropskim titulama.

"Iznjedrio je mnogo reprezentativaca bivše Јugoslavije, olimpijskih pobjednika", podsjetio je Dodik.

Dodik - Zajedno za Borac

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Vlada podržala donatorsko veče za Rukometni klub Borac sa 50.000 KM.

Cvijanovićeva je naglasila da Vlada u kontinuitetu podržava sportske kolektive u Srpskoj.

"Opredjeljenje Vlade jeste da sport postane sastavni dio života. Znamo da su se u moderno doba mlađe generacije i djeca uputili na neke druge stvari, ali smatram da je krajnje vrijeme da se svi vrate sportu", rekla je premijerka.

Cvijanović - Zajedno za Borac

Ona je naglasila da je RK Borac obilježje Banjaluke i da je to klub koji je ovaj grad proslavio sa mnogo osvojenih titula.

"Zahvaljujući rukometu i nekim drugim sportovima Banjaluka živi duh šampiona", rekla je Cvijanovićeva.

Kabinet predsjednika Republike Srpske i Vlada Srpske podržali su donatorsko veče sa po 50.000 KM, dok je od prodaje ulaznica za koncert prikupljeno oko 40.000 KM.

Banjalučki velikan je simbol grada na Vrbasu, ali i Republike Srpske i želja svih je da se što prije vrati na stare staze slave.

Pehar šampiona Evrope iz 1976.godine najvredniji je u bogatoj Borčevoj istoriji i uspomena na najslavnije dane banjalučkog kluba. Nadamo se da će se Borac izboriti sa problemima i da će veoma brzo zauzeti značajno mjesto u regionu i Evropi, koje mu po tradiciji i pripada.

Zajedno za Borac

Kompletan prihod od prikupljenih sredstava namijenjen je trofejnom sportskom kolektivu čiji je cilj da ponovo sa ponosom predstavlja Banjaluku širom Evrope.

Donatorskoj večeri prisustvovali su i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, a među specijalnim gostima bio je legendarni Borčev golman i osvajač olimpijske medalje Abas Arslanagić, kao i brojni predstavnici političkog, sportskog i privrednog života Srpske.