latinica  ћирилица
23/02/2018 |  16:05 ⇒ 16:42 | Autor: RTRS

Snijeg uzrokovao velike probleme u Krupi na Uni

Snijeg koji već nekoliko dana pada na području sjeverozapada Srpske uzrokovao je velike probleme u opštini Krupa na Uni.
Krupa na Uni - snijeg - Foto: SRNA
Krupa na Uni - snijegFoto: SRNA

Nastava u osnovnim školama na području Krupe na Uni, zbog visokog snijega, obustavljena je do daljnjeg. Većina lokalnih puteva su prohodni, ali nisu bezbjedni za saobraćaj. Mnoga domaćinstva potpuno su odsječena. Rukovodstvo opštine za pomoć se obratilo opštinama Prijedor i Novi Grad, kao i Republičkoj upravi Civilne zaštite.

Zbog obilnih padavina život u Krupi na Uni gotovo da je paralisan. Visina sniježnog pokrivača u nekim dijelovima opštine je preko metar.

"Ovo se izdržati ne može. Јa ne znam ni kako ćemo, ni kuda ćemo. Do jutros smo se borili, ali od sad, bog zna šta ćemo"m rekao je Duško Krnetić iz sela Donji Dubovik.

"Malo kasni, ali je zaglavio dobro. Putevi su loši, bili su dobri, ali sada ovaj snijeg se ne može razgrtati", izjavio je Momir Ćuk iz Hašana.

Mnoga domaćinstva potpuno su odsječena.

"Nema nikakve komunikacije, do moje kuće i komšije Miroslava Majkića, mi smo odsječeni", istakao je Drago Radaković iz Potkalinje.

Zbog velike količine snijega koji neprestano pada, lokalni putevi ne mogu da se očiste u dovoljnoj mjeri i nisu bezbjedni za saobraćaj. Puteve čiste i mještani.

"Idemo od jutros, sad je već dva sata, jako je teško, koliko se probije, jako je otežano", dodao je Ćuk.

Obustavljena je i nastava u školama. Rukovodstvo opštine za pomoć se obratilo susjednim opštinama, ali i Republičkoj upravi civilne zaštite.

"Ona će nam sigurno pomoći, da li će to biti u novcu, ili nekih tri hiljade litara vode kako bismo mogli da pročistimo puteve. Tražimo pomoć i od Šumskog gazdinstva i svih ljudi koji nam mogu pomoći, i od ministarstva", naveo je načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić.

Zbog obilnih padavina, u opštini Petrovac-Drinić na snazi je vanredno stanje, a sve raspoložive dežurne službe su na terenu.