latinica  ћирилица
26/02/2018 |  12:44 ⇒ 17:02 | Autor: RTRS

Novi Grad - U nekoliko škola nastave neće biti narednih dana

U Osnovnoj školi "Branko Ćopić" Donji Agići kod Novog Grada nastave neće biti do petka, 2. marta, zbog vremenskih neprilika, rekao je Srni direktor škole Milenko Tomić.
Novi Grad - Foto: SRNA
Novi GradFoto: SRNA

Tomić je rekao da je za ovu odluku pribavljena saglasnost resornog ministarstva Republike Srpske.

"Zbog hladnoće i stanja na putevima nastave u centralnoj školi i četiri područna odjeljenja neće biti u utorak, srijedu i četvrtak", istakao je Tomić.

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" nastave u utorak i srijedu neće biti u područnim odjeljenjima Rašće, Mala Novska Rujiška i Blatna.

"U centralnoj školi i područnim Rudice, Velika Rujiška i Gornji Rakani nastava će se realizovati prema planu i programu", rekla je direktor ove škole Marina Ovuka.

U Osnovnoj školi "Dragan Vujanović" Svodna sutra i u srijedu nastave neće biti u područnim odjeljenjima Radomirovac, Sokolište i Blagaj.

"Nastava će se održati u centralnoj školi i područnom odjeljenju Blagaj", rekao je direktor Miodrag Zorić.

Zbog aktuelnih vremenskih prilika ni danas nema nastave u nekoliko područnih odjeljenja osnovnih škola u Novom Gradu.

Nastave nema u područnim odjeljenjima Osnovne škole "Sveti Sava" u Rašću i Maloj Novskoj Rujiškoj.

U Osnovnoj školi "Dragan Vujanović" Svodna danas nastave nema u područnim odjeljenjima Radomirovac, Sokolište i Prusci.

U područnoj Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Dobrljinu danas su časovi skraćeni na 35 minuta, rekla je direktor Miranda Baltić.

Direktor Gimnazije "Petar Kočić" Novi Grad Zoran Marić rekao je da su zbog nemogućnosti optimalnog zagrijavanja učionica časovi danas skraćeni na 30 minuta.

U Srednjoškolskom centru "Đuro Radamanović", prema riječima direktora Gordane Vujanović, danas nije došlo oko 90 učenika, uglavnom iz Ćela, Sokolišta, Radomirovca i sa područja opštine Krupa na Uni, a nastava se odvija po planu i programu.

Izvor: Srna