latinica  ћирилица
26/02/2018 |  16:32 ⇒ 21:21 | Autor: RTRS

Teslić- Stipednije za 270 učenika i studenata (VIDEO)

Ugovori o stipendiranju studenata potpisani su danas u Tesliću. Za ove namjene iz opštinskog budžeta godišnje se izdvaja 250.000 KM, a opština će stipendirati oko 270 studenata i učenika.
Teslić - učenici i studenti dobili stipendije - Foto: RTRS
Teslić - učenici i studenti dobili stipendijeFoto: RTRS

U Sportskoj dvorani "Radolinka" ugovore o stipendiranju potpisalo je 97 teslićkih studenata. Za stipendije u iznosu od po 100 maraka mjesečno kažu da su skromne, ali da će svakako biti od koristi i rasteretiti studentski budžet.

Studentkinja novinarstva u Banjaluci Nevena Reljić kaže da je ovo prva godina da prima stipendiju. Navodi da će, bez obzira na njen iznos, dobro doći.

Studentkinja treće godine Bankarske akademije u Beogradu Marija Đukarić istakla je da će joj stipendija dobro doći u daljem školovanju, te da se nada se da ću opravdati ukazano povjerenje

Novina je da su ove godine iz opštinskog budžeta stipendirana i deficitarna zanimanja. Opštinska uprava odlučila se na ovaj korak poslije detaljne analize zanimanja u saradnji sa Privrednim savjetom.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević kaže da je riječ o radnicima u kožarskoj, drvnoj, tekstilnoj industriji i IT tehnologijama. Među ostalim učenicima i studentima koji su dobili stipendije su djeca iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i vukovci i učenici generacija.