latinica  ћирилица
26/02/2018 |  16:44 | Autor: RTRS

Kovačević: Nenad Čanak je profesionalni srbofob

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević ocijenio je da je Nenad Čanak profesionalni srbofob i propali političar, koji je svoju karijeru gradio na ekstremnom autonomaštvu u Vojvodini.
Radovan Kovačević (Foto: http://www.srpskacafe.com) -
Radovan Kovačević (Foto: http://www.srpskacafe.com)

"Odbacili su ga svi, pa čak i oni sa kojima je dijelio takve stavove, jer se tokom njegovog djelovanja na raznim nivoima vlasti u kojoj je učestvovao, pokazalo da kod njega postoji isključivo lični interes, dok je rezultat njegove brige o Vojvodini činjenica da joj je nanio samo štetu, a nikako i nikada bilo kakvu korist. U Vojvodini je davno razotkriveno njegovo nečasno djelovanje", istakao je Kovačević.

Komentarišući Čankovu izjavu da se ruski šef diplomatije Sergej Lavrov sastao sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom jer je "Srpska za Rusiju fitilj, kojim može zapaliti balkansko bure baruta", Kovačević je rekao da se "Čanak pod pritiskom političkog bankrota, koji je bio neizbježan, okrenuo otvorenom lobiranju i djelovanju u korist stranih sila, pa se tako na njegovom udaru našla i Republika Srpska i Milorad Dodik kao njen predsjednik".

"Upravo to je razlog zašto Čanku smeta susret predsjednika Dodika sa ministrom inostranih poslova Rusije.

Riječ je o sasvim uobičajenom državničkom i prijateljskom razgovoru o unapređenju odnosa Republike Srpske i Rusije, a ne nikakve zavjere, planovi i priče o bilo kakvoj destabilizaciji bilo čega, kako to krajnje zlonamjerno pokušava da insinuira sarajevska propaganda i Nenad Čanak, koji očito sinhronizovano djeluju na ostvarivanju njihovih zajedničkih ciljeva", zaključio je Kovačević.

Izvor: SRNA