latinica  ћирилица
26/02/2018 |  16:53 ⇒ 21:21 | Autor: RTRS

Savez sindikata Srpske: Odluka o odlasku Sindikata uprave ishitrena

Savez sindikata Republike Srpske ocijenio je ishitrenom i lošom odluku rukovodstva Sindikata uprave o napuštanju Saveza i istakao da će najveću štetu takvog poteza snositi radnici zaposleni u upravi.
Savez sindikata - Foto: RTRS
Savez sindikataFoto: RTRS

U saopštenju je navedeno da to što su pojedinci iz Sindikata uprave Srpske napustili taj savez, ne može da ugrozi djelovanje ove većinske i reprezentativne organizacije radnika na republičkom nivou. Iz Saveza ističu da će narednih dana biti utvrđeno koliko je članova Sindikata uprave zaista zainteresovano da napusti ovaj savez.

"Simptomatično je da je odluka rukovodstva Sindikata uprave o napuštanju donesena bez konsultacija i rasprava sa sindikalnim članstvom i organizacijama u okviru ove grane. Skupština sindikata uprave je održana pod velom tajnosti i sa zabranom prisustva javnosti, medija i onih u čije ime je pomenuta odluka donijeta", piše u saopštenju.

Iz ove organizacije poručuju da "sindikati koji se ponašaju avanturistički brzo nestaju sa sindikalne scene, a radnici koji slijede takav put ostaju nezaštićeni, neorganizovani i prepušteni sebi".

Izvor: SRNA