latinica  ћирилица
06/03/2018 |  14:33 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

Najgledaniji ruski film "Led" stiže u kina (VIDEO)

Јedan od najgledanijih ruskih filmova u istoriji "Led", režisera Olega Trofima, sa srpskim glumcem Milošem Bikovićem, Aglajom Tarasovom i Aleksandrom Petrovom u glavnim ulogama, od sutra je u kinima u Srbiji.
Film "Led" (foto:cineplexx.rs) -
Film "Led" (foto:cineplexx.rs)

Emotivna i istinita priča o djevojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i postane šampion svijeta u klizanju, u Rusiji obara sve rekorde gledanosti.

- "Led" je film koji govori o odnosu između ambicije, ljubavi i sreće i o tome da je potrebno, u pravilnim proporcijama, svoj život raspodijeliti između ta tri stremljenja - rekao je Miloš Biković, jedan od najtraženijih mladih glumaca i u Srbiji i u Rusiji.

Ovaj film je do sada zaradio više od milijardu rubalja, ali to sigurno nije kraj, jer se ova romantična priča tek sprema da osvoji svjetsko tržište.

- "Led" je bio najgledaniji film u Rusiji prvog dana prikazivanja. Proteklog vikenda premijerno je prikazan u Kini, takođe u rekordnom broju bioskopa - otkriva Biković.

Raznolike filmske uloge koje je do sada tumačio zahtijevale su i različite pripreme, kaže Biković i priznaje da mu je zbog treninga klizanja na ledu rad na ovom filmu bio najteži.

- Svaki lik ima svoj razvojni put, ali sada sam, osim standardne psihološke analize, morao da naučim i pokrete na ledu, način razmišljanja ljudi koji se bave umjetničkim klizanjem. Htio sam da moj lik ne bude samo antiheroj koji utiče na nesreću glavne junakinje već da ga razumijemo i kao čovjeka - objašnjava Biković.

O njegovoj popularnosti u Rusiji svjedoči i podatak da je 1. marta premijeru imao još jedan film sa Bikovićem u glavnoj ulozi. Riječ je o fantastičnoj avanturi/trileru "Izvan granice realnosti", u kojoj igra rame uz rame sa španskom zvijezdom Antoniom Banderasom.

Za ulogu pljačkaša kazina koji posjeduje natprirodne moći, Biković je dobio i svoju prvu nagradu - za otkriće godine, na festivalu Los Anđeles - Italija. Zbog svog prepunog radnog kalendara, Biković nije mogao da bude u Los Anđelesu i lično primi priznanje za otkriće godine, a to je umjesto njega učinila nnjegova prijateljica i koleginica Јelisaveta Orašanin Teodosić.

Izvor: Večernje