latinica  ћирилица
12/03/2018 |  15:45 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Prvi pacijenti u novoj poliklinici u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

Novootvorena Poliklinika, u okviru bolnice Kasindo, danas je primila prve pacijente. Svi su izuzetno zadovoljni uslovima, ali i uslugom zaposlenih, koji sada imaju mnogo bolje uslove za rad.
Poliklinika Istočno Sarajevo - Foto: RTRS
Poliklinika Istočno SarajevoFoto: RTRS

Poliklinički blok opremljen je po najsavremenijim standardima. Pacijenti kažu da je osoblje oduvijek bilo ljubazno i susretljivo, te da je nova poliklinika za primjer.

Koliko su pacijenti oduševljeni što konačno imaju odgovarajuće uslove za dijagnostiku i liječenje, toliko je i osoblju lakše raditi na jednom mjestu.

- Ovdje raspolažemo novom opremom, sve je na jednom mjestu i mi smo zaista prezadovoljni - kaže Zdravka Goljanin, specijalista interne medicine.

Vrijednost ove investicije iznosi 5,5 miliona KM, dok je samo za opremanje i nabavku medicinskih uređaja utrošeno je 2,5 miliona KM.

- Ortopedska, hiruška i otorinolaringološka ambulanta nisu još preseljene. Takođe, ni radilogija, jer prostorije gdje je smještena nije dovoljno izlovana, ali očekujemo da će to biti riješeno - kaže Dalibor Bošković, potparol bolnice.

Završetkom nove bolnice stvaraju se uslovi za nov mlad kadar, koji će uz starije kolege biti udarna snaga ove ustanove.

- Planiramo u najskorije vrijeme da tražimo saglasnost od Ministarstva za prijem još nekoliko mladih ljudi koje ćemo poslati na edukaciju. Trenutno se tri naša ljekara edukuju u oblasti gastroenterologije - kaže Goran Todorović, direktor bolnice.

Za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu Vlada Srpske izdvojila je 55 miliona KM i očekuje se da će biti završena ove godine, a kako je najavljeno, cijeli kompleks će se zvati Srbija.