latinica  ћирилица
18/03/2018 |  16:59 ⇒ 19:31 | Autor: RTRS

Arlov uručio sportsku opremu Fudbalskom klubu "Runi"

Predsjednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu, Milorad Arlov posjetio je danas Babin Most gdje je tamošnjem Fudbalskom klubu "Runi" uručio vrijednu sportsku opremu koja je dar Fudbalskog saveza Republike Srpske.
Arlov uručio sportsku opremu - Foto: RTRS
Arlov uručio sportsku opremuFoto: RTRS

Fudbalski klub "Babin Mosti- Runi" koji postoji skoro godinu dana i broji oko 60 članova u svim starosnim kategorijama, dobio je danas vrijednu sportsku opremu u vidu kompleta dresova i fudbalskih lopti što će umnogome olakšati rad ovog sportskog kolektiva.

Pomoć je donirao fudbalski savez Republike Srpske, a čast da opremu preda pripala je Miloradu Arlovu, predsjedniku Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu.

"Ovo je jedna jako plemenita akcija Fudbalskog saveza Republike Srpske i našeg naroda koji u nizu humanitarnih akcija pomaže narod na Kosovu. Nije ovo prva sportska pomoć, pomagali smo i neke klubove na sjeveru. Poručio bih svima da bi svako selo na ovim prostorima trebalo da ima po jedan ovakav fudbalski klub",rekao je Milorad Arlov, predsjednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu.

Јedan od trenera u klubu, Bojan Slavić izrazio je veliku zahvalnost gostu iz Republike Srpske.

"Iako su nam dosta teški uslovi za rad, ima dobrih ljudi koji doniraju i pomažu naš rad i našu aktivnost. Žahvaljujem se gospodinu Miloradu koji nam je doneo ovu sportsku opremu. Zahvaljujem mu od srca što je došao da vidi kako ovde živimo, radimo i trudimo se da opstanemo", stakao je Bojan Slavić, jedan od trenera.

Nenad Denić, predsjednik Privremenog organa Opštine Obilić najavio je jednu jako lijepu stvar koja će se desiti na ljeto, a rezultat je odlične saradnje sa ljudima iz Republike Srpske.

"Osnovna škola 'Milan Rakić' iz Babinog Mosta biće gost Opštini Prnjavor. Nadamo se da ćemo biti dobri gosti, ali se takođe i nadamo na ćemo u dogledno vreme da ugostimo našu braću iz Republike Srpske na teritoriji Opštine Obilić", rekao je Nenad Denić, predsednik Privremenog organa Opštine Obilić.

Ono što je novina u radu ovog fudbalskog kluba je da pored mališana, od skoro treninzima prisustvuje i oko dvadesetak momaka starijeg uzrasta, pa se u narednom period očekuje formiranje i seniorskog pogona.

Izvor: www.rtklive.com