latinica  ћирилица
20/03/2018 |  14:10 ⇒ 15:43 | Autor: SRNA

Nove žrtve pucnjave u američkoj školi (VIDEO)

Osoba koja je izvršila oružani napad u gimnaziji "Grejt mils" u američkoj saveznoj državi Merilend, koja je jedan od učenika ove škole, prevezena je u bolnicu, a situacija je pod kontrolom, saopšteno je iz kancelarije okružnog šerifa.
Američka policija (Foto: Fotolia/Dominik Herz) -
Američka policija (Foto: Fotolia/Dominik Herz)

Portparol šerifa u Okrugu Sent Meri DŽuli Јingling potvrdila je da u gimnaziji ima povrijeđenih, ali nije mogla da navede tačan broj ranjenih niti da pruži informaciju o mogućim smrtnim slučajevima.

"Foks 5" je prenio da su tri osobe prevezene iz škole nakon incidenta, a En-Bi-Si je ranije javio da je veliki broj osoba ranjen.

Iz Okružnog odjeljenja za obrazovanje saopšteno je da je situacija nakon pucnjave u školi pod kontrolom.

"Dogodila se pucnjava u gimnaziji 'Grejt Mils'. Škola je zatvorena, situacija je pod kontrolom, a članovi šerifove kancelarije su na licu mjesta", saopšteno je na internet stranici gimnazije.

Јedan od učenika je za lokalne medije izjavio da vjeruje da je sedam lica povrijeđeno i da je najmanje jedna osoba poginula.

Na lice mjesta su poslati i agenti Biroa za alkohol, cigarete, vatreno oružje i eksplozive /ATF/, saopšteno je iz ove službe.

Iz kancelarije šerifa su putem zvaničnog naloga na "Tviteru" zamolili roditelje da ne dolaze u gimnaziju povodom ovog incidenta, već da odu u obližnji Leonardtaun.

Guverner Merilenda Leri Hogan je na svom nalogu na "Tviteru" napisao da prati izvještaje, a lokalno stanovništvo je pozvano da prati uputstva lokalnih organa za sprovođenje zakona, koji su na licu mjesta, prenio je "Sputnjik".

Pucnjava u Merilendu se dogodila samo mjesec dana nakon masakra u školi u savednoj državi Floridi, kada je 19-godišnji Nikolas Kruz u gimnaziji "Stounmen Daglas" u Parklendu ubio 17 osoba.