latinica  ћирилица
21/03/2018 |  12:03 | Autor: RTRS

Podrška mreži omladinskih centara

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović rekla je predstavnicima omladinske organizacije "Mirantao" iz njemačkog grada Braunšvajga da je resorno ministarstvo lani izdvojilo više od 100.000 KM za projekte u oblasti mobilnosti mladih i međunarodne saradnje.
Јasmina Davidović sa predstavnicima  Mirantao iz Braunšvajga - Foto: SRNA
Јasmina Davidović sa predstavnicima Mirantao iz BraunšvajgaFoto: SRNA

Davidovićeva je istakla da Ministarstvo porodice, omladine i sporta pruža podršku Mreži omladinskih centara Srpske i drugim omladinskim organizacijama koje rade na promociji omladinskog rada, mobilnosti mladih i međunarodne saradnje.

"Drago mi je da vidim da su mladi zainteresovani da upoznaju različite kulture i razmjenjuju iskustva, jer je to pravi put za prevazilaženje predrasuda i izgradnju mostova prijateljstva", naglasila je Davidovićeva.

Davidovićeva je sa gostima iz Njemačke razgovarala o radu omladinskih organizacija u toj zemlji i saradnji sa organizacijama u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Predstavnici mladih iz Njemačke su izrazili zadovoljstvo što će tokom boravka u Republici Srpskoj imati priliku da upoznaju mlade u omladinskim centrima, vide kako funkcioniše omladinski sektor i na koji način, u saradnji sa institucijama, radi na prevazilaženju problema sa kojima se mladi susreću.

Predstavnici omladinske organizacije Mirantao borave u Banjaluci od 19. do 23. marta, u okviru saradnje sa Institutom za razvoj mladih i zajednice "Perpetuum mobile".

Tokom boravka u Republici Srpskoj mladi iz Njemačke posjetiće nevladine i omladinske organizacije, kao i opštine Srbac, Gradiška, Laktaši i Mrkonjić Grad.