latinica  ћирилица
21/03/2018 |  13:59 | Autor: SRNA

Ljiljana Trivić, odobornik SDS - a u Čelincu, prisupila DNS - u

Odbornik SDS-a u Skupštini opštine Čelinac Ljiljana Trivić danas je u Banjaluci potpisala pristupnicu DNS-u.
Ljiljana Trivić  potpisala pristupnicu DNS-u - Foto: SRNA
Ljiljana Trivić potpisala pristupnicu DNS-uFoto: SRNA

Trivićeva je zahvalila rukovodstvu DNS-a i opštinskom odboru te stranke u Čelincu koji je prepoznao njene kvalitete i pozvao je u svoje redove.

"Kao jedina žena koja je prošla u Izbornoj jedinici tri za odbornika i moji prethodnici koji su došli ovdje sa impozantnim rezultatima daćemo sve od sebe da ostvarimo izuzetno dobre rezultate i pomognemo DNS-u kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou", rekla je Trivićeva.

Pristupnicu je uručila je potpredsjednik DNS-a i predsjednik Kluba poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Srpske, Spomenka Stevanović.

"Riječ je o ženi koja je direktno osvojila mandat, sa više od 2.000 glasova, što je rijetkost u našoj politici, jer svi znamo da je zakonska obaveza da na izbornim listama bude 40 odsto žena, ali ih veoma mali broj prođe direktno", istakla je Stevanovićeva.

Ona je dodala da je DNS u praksi pokazao kakav odnos ima prema ženama u politici.

"Od ukupno šest žena u prošlom sazivu Narodne skupštine dvije su bile iz DNS-a. Јa sam u dva mandata šef Poslaničkog kluba DNS-a u parlamentu Srpske, u Vladi Sppske imamo jednu ženu ministra od ukupno tri. I na prilično velikom broju izvršnih funkcija imamo žene koje su izuzetno uspješne", istakla je Stevanovićeva.