latinica  ћирилица
21/03/2018 |  16:14 ⇒ 22:09 | Autor: RTRS

"Noćni vukovi" stigli u Banjaluku (FOTO)

Članovi Motociklističkog kluba "Noćni vukovi" stigli su u Banjaluku gdje su posjetili Hram Hrista Spasitelja i lokaciju na kojoj će biti izgrađen Rusko-srpski centar. U turneji učestvuje 20 bajkera iz Rusije, a u hodočašću im se pridružuju članovi drugih moto udruženja, duhovna lica i građani.

“Noćni vukovi” ni u kom smislu nisu prijetnja za bezbjednost nikome, pa ni BiH, izjavio je predsjednik Moto federacije Rusije Eevgenij Strogov, koji je sa ruskom bajkerskom grupom “Noćni vukovi” stigao u Banjaluku. Odbacio je politički kontekst, u koji neki žele da dovedu turneju “Ruski Balkan”.

“Naša putovanja organizujemo više od deset godina i svake godine smo u Banjaluci. Ovo putovanje posvećeno je Vidovdanu, a naš zadatak je, prije svega, širenje prijateljstva i mira među pravoslavnim narodima, ali i upoznavanje naroda Balkana sa ruskom kulturom. Naš osnovni zadatak je da obiđemo pravoslavne hramove”, naglasio je Strogov.

Noćni vukovi posjetili Hram Hrista Spasitelja

Podsjećamo, ruski bajkeri Noćni vukovi, koji se nalaze na desetodnevnoj turneji, ušli su u Republiku Srpsku sinoć oko 19 časova na Graničnom prelazu Pavlovića Most, nakon što su oko 40 minuta zadržani na graničnom prelazu sa Srbijom. Dočekali su ih prijatelji iz Srpske, takođe bajkeri, i u znak dobrodošlice uručili im pravoslavne ikone.

Noćni vukovi u Banjaluci